Kam se chystate
Koupené mám na říjen Vídeň-Faro a už to stihli posunout, takže uvidíme podle situace.
V létě bych rád větší roadtrip přes Německo do Lyonu a zpět přes Švýcarsko, Lichtenštejnsko a Rakousko. Uvidíme ale jak na tom bude nejnovější člen rodiny s cestováním a jak budou otevřené hranice :) Případně alespoň Slovinsko-Rakousko.
No a určitě padne nějaké Polsko, taky autem.
Na Velikonoce jsem měl naplánovaný Bělorusko, které jsem si posunul o rok z loňských Velikonoc, protože jsem naivně doufal, že už svět bude v pořádku. To samé s květnovou Arménií. Ani u jednoho moc nepředpokládám, že bych nakonec letos mohl letět.
V loni v červnu jsem měl letět s Tapem na Madeiru a tu jsem si o rok taky posunul a u toho tedy doufám, že to letos v červnu s testem půjde pro letět.
Jinak mám už jen letenky s wizz flexem (vše z kreditu).
červenec přes svátky - Island z Vratislavy za 1800kč (proběhla změna času, můžu zrušit zdarma). Předpokládám, že s testem by snad taky mohlo jít proletět.
srpen - Santorini za 500kc z Vídně (proběhla změna času, můžu zrušit zdarma). Přepokládám, že s testem taky půjde.
listopad - SAE za 2k z Budapešti. Předpokládám, že taky s testem by mohlo jít proletět. (Pokud nastane změna, možná bych posunul až na prosinec)
Jo a málem bych zapomněl na říjnovou Bukurešť s Blue air :D . Ale u toho kdo ví, co bude. :D
Já mám všechno s Wizzairem až na květnovou Madeiru od Easyjetu. Ta je rebookem loňských letů mezi britskými ostrovy. Tehdy šlo změnit i (pseudo)vnitrostátní let za jakoukoliv trasu na libovolný dostupný termín.
Velikonoce v Kišiněvě z Prahy neklapnou. Naštěstí všechny lety s Wizzairem až na jednu výjimku byly posunuté. Na začátku května mám Soluň. V červnu Menorcu a Oděsu.
V červenci Pardubice-Lvov a nově z jara přesunutou Kazaň (abych mohl zrušit nebo dál posunout, potřebuji další změnu). Zlom července a sprna je zaslíbený Nursultánu a tady mě netěší možnost posunout jen o +30 dnů od doby, co jsem si našel letní teploty v Uzbekistánu, kam jsem chtěl podniknout výlet. Na druhou stranu zatím si nechávám flexibilní letenku, protože mám tušení, že to stejně nevyjde.
V sprnu Mýkonos. A v říjnu Gdaňsk-Tromso, Jerevan (jako jediný ještě neměl hýbnuto s časem) a Abú Dhábí z Budapešti (už změněn čas).
Letos už nic dalšího dopředu nekupuji. Ani z Wizz kreditu. Nemá to cenu. Maximálně pár dní před odletem.
Už jsem dostal zrušené Porto, Marrákeš, Jerevan (na leden) a Gdaňsk. A v listopadu jsem vyhodnotil posunutí Kanárů o +60 dnů jako nereálné k proletění bez testů a zrušil je taky.
za chvíli do postele na kutě a v pondělí do kanceláře... docela hodně cestuju Praha - Mladá Boleslav. Zatím bez testu a karantény.
Tak je vymalovano nouzovy stav konci v nedeli ,to jsem zvedavy co ted panstvo vymysli ,jeste aby prislo rozvolneni taky v Irsku
Kdo vi presne jak je to s tranzitem pres UK ? do Prahy FR uz to zacal litat
Já jsem měl Cagliari z Prahy na 15.-18.4., byl jsem optimista, do Itálie se dá z ČR v pohodě už teď. Bohužel Volotea nedělní let zrušila, takže buď poletím na týden nebo vůbec. S tím, co se u nás děje, to vidím klidně na ten týden :)
Zrušení nouzového stavu je průšvih. Teď už nás k sobě nepustí žádná země. Jsem zvědavá, jak přesvědčí ostatní země, že tu s tím něco děláme.
cali napsal(a):Ohrid už v půlce září stál za vyliž (_|_), si nedovedu představit, co tam dělat kromě jednoho odpoledne v dubnu...
Stačí se rozhlédnout kolem a nedřepět jen v Ohridu.
Deny napsal(a):Zrušení nouzového stavu je průšvih. Teď už nás k sobě nepustí žádná země. Jsem zvědavá, jak přesvědčí ostatní země, že tu s tím něco děláme.
Ale pustí.
Konec Března/začátek Dubna Sicílie :D Jen si teď počkám, jaká bude reakce zemí na to, že u nás skončil nouzak a jestli nevymyslí na Česko novou barvičku v EU mapě :D :D
Půlka Května Řecko, začátek v ATH, dál nevím co s tím provedu
Já se většinou chystám až večer před odletem, takže z tohoto pohledu zatím nikam :-). Samozřejmě se začnu chystat jako vždy, pokud bude letenka držet a nebude třeba tří a více testů. Letenek mám nakoupených dost, tak snad něco vyjde.
tramin napsal(a):Do Ivančic za tchýní. Výborně vaří :)
:)))) Je radost slyšet, že se někdo těší za tchýní :) Jinak příští víkend už potřetí tento rok využiju linky Osr-Prg :)
Letos jediný cíl, chytnout Jak-a čtyřicítku a L-410. A pak proletět co půjde z těch asi 30 nakoupených letenek.
Na tu L410 musím opakovat doporučení na TradeAir v Chorvatsku - v létě se tam bude určitě dát dostat a ceny velmi dobré. Ten Jak s Motor Sich už je dost o štěstí, jediná linka, kde lítal pravidelně bylo předloni na IEV - UDJ.
Jj na to Chorvatsko jsem se díval, mám už letenky do Splitu, ale na léto, doufám, že to stihnu do dubna ještě jednou, dokud má TradeAir akční ceny...
Začátek května Černá Hora, 10 dní a spíš poznávací. Manželka chce vidět mamku, která žije v Rusku. Tak se dohodli že se setkáme na půli cesty, když tchýně zatím nemůže za námi do čech na návštěvu a já zase nemůžu do Ruska.
Jen manželka může všude. Jedna z mála výhod občanství RF a trvalého pobytu v ČR. :-)
Zatím převažuje nápad jet autem, ale ani letenkám a tam půjčenému autu bych se asi nebránil.
Tak mnou zmiňovaný Ohrid i Malta zrušeno... :( Udělal jsem si ale radost a koupil Svatý Tomáš
Jan Vidim napsal(a):Tak mnou zmiňovaný Ohrid i Malta zrušeno... :( Udělal jsem si ale radost a koupil Svatý Tomáš
Můžu se zeptat odkud a s jakou společností jste měl letet na Maltu ?
Marek: Ano, 400 EUR z LIS. Je to trochu ruleta, vím, chargeback všechno jistí.
Lenka: z Vídně Ryanair
Ahoj, pristi tyden mam volno a uvazuji o ceste autem do Albanie. Do Albanie je snad jako do skoro jedine zeme v Evrope volny vstup bez testu a vsechny zeme na trase - Rakousko, Slovinsko, Chorvatsko, Srbsko, Severni Makedonie maji volny tranzit bez testu. Diky za pripadne nazory, podnety, pripominky...
ani do Macedonska netreba PCR test. mozno by som to spojil aj so Srbskom pri navrate. Ak prides z Macedonska/Albanska/Bulharska atd., tak nepotrebujes test.